Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tarifleri

Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tanımları Tanımı İçin Malzemeler

500 gram tavuk yahut hindi için

1. marinasyon için:

  • ½ (yarım) su bardağı süt
  • 1 adet soğan suyu ( 2-2,5 yemek kaşığı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • ½ (yarım) çay bardağı zeytinyağ

2. marinasyon için:

  • 1 yemek kaşığı dolusu tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • ½ (yarım) çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)
  • 1 çay kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 2 diş sarımsak yahut 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • ½ (yarım) çay bardağı zeytinyağ

3. marinasyon için:

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • *marine edilen etler min. 5 saat – max. 12 saat buzdolabında bekletilir.

Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tanımları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Birinci marinasyon için; tüm materyaller geniş bir kap içerisinde karıştırılır. Ben 500 gram hindi eti kullandım. Hindi etleri kabın içerisine konulur ve üzerine streç sinema çekilerek buzdolabına kaldırılır.
  2. Pişirmek için marine edilen hindi eti, ısınan döküm tavaya alınır. Evvel 2dk yüksek, daha sonra 2dk kısık ateşte toplam 4dk her iki yüzü pişirilir. Daha sonra servis edilir.
  3. İkinci marinasyon için; salça, sirke ve yoğurt düzgünce çırpılır. Üzerine tüm baharatlar ile şeker eklenerek karıştırılır. Etler sosun içerisine konulup harmanlanır ve üzerine streç sinema çekilerek buzdolabına kaldırılır.
  4. Pişirmek için marine edilen etler bir borcama konularak evvelce ısıtılmış 175° fırında pişirilir.
  5. Üçüncü marinasyon için; krema ve soya sosu uygunca çırpılır. Üzerine rendelenmiş soğan ve öteki materyaller eklenerek karıştırılır.
  6. Etler sosun içerisine konulup en az 6 saat buzdolabında bekletilir.
  7. Pişirmek için kızgın bir tavaya etler konularak pişirilir.Afiyet olsun 🥰.

Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tanımları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır
Güveçte Mantar Tavuk Sote
Kıymalı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Hızlı Sufle
Kolay Dolama Tatlı
Üçgen Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet