Tavuk Tirit

Tavuk Tirit Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 4.5 su bardağı kaynar su
  • 3 adet yufka
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kuru maydanoz
  • Karabiber

Tavuk Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye koyup ocağa alın.
  2. Üzerine tuzunu ve sıcak suyu ek ederek kaynamaya bırakın.
  3. Bir tane yufkanızı alarak yuvarlayıp kesin ve fırın tepsisine yerleştirin ,önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırına verin 20 hakika pişirin.
  4. Yoğurdunuza sarımsak ekleyerek çırpın .
  5. Ardından bir tavaya sıvı yağı ve tereyağını alarak eritin ,salça ve domates rendesini ek edin .
  6. Son olarak tuzu baharatları ekleyin ocağın altını kapatın.
  7. Haşladığınız tavuk göğsünü ince ince didikleyin .
  8. Fırından çıkardığınız yufkanın üzerine etinizden kalan suyu dökün .
  9. Ardından sırasına nazaran yoğurt salça sosu tavuk ve son olarak tavuklarında üzerine kalan sosu dökün yemeğiniz hazır.Afiyet olsun 🍗.

Tavuk Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kafedekilerden Farksız Evde Latte Yapımı
Labneli Poğaça
Browni Kurabiye (Pratik Ve Enfes)
Brokoli Salatası
Magma Kek
Tam Ölçülü Sömelek Köfte
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet