Tavuk Tirit

Tavuk Tirit Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 4.5 su bardağı kaynar su
- 3 adet yufka
- Tuz
Üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 domates rendesi
- Tuz
- Pulbiber
- Kuru maydanoz
- Karabiber
Tavuk Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye koyup ocağa alın.
- Üzerine tuzunu ve sıcak suyu ek ederek kaynamaya bırakın.
- Bir tane yufkanızı alarak yuvarlayıp kesin ve fırın tepsisine yerleştirin ,önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırına verin 20 hakika pişirin.
- Yoğurdunuza sarımsak ekleyerek çırpın .
- Ardından bir tavaya sıvı yağı ve tereyağını alarak eritin ,salça ve domates rendesini ek edin .
- Son olarak tuzu baharatları ekleyin ocağın altını kapatın.
- Haşladığınız tavuk göğsünü ince ince didikleyin .
- Fırından çıkardığınız yufkanın üzerine etinizden kalan suyu dökün .
- Ardından sırasına nazaran yoğurt salça sosu tavuk ve son olarak tavuklarında üzerine kalan sosu dökün yemeğiniz hazır.Afiyet olsun 🍗.
Tavuk Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











