Tavuk Tava

Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tor kırmızı biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 60 gram tereyağ  (üzerine koymak için)
  • 7-8 adet arpacık soğan

Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk ve zerzevatları küp küp doğrayın.
  2. Hepsini bir fırın tepsisine koyun.
  3. Baharatları, salçayı ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Üzerine tereyağ küplerini ekleyin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında birinci 35 dk üzeri kapalı ( yağlı kağıdı ıslatıp üzerine eşit gelecek biçimde kapatın. )
  6. Son 15 dk üzeri açık bir biçimde pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Salata(isveç Diyeti)
Okul İçin Poğaça
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Meşhur Çörek (Videolu)
Ganaj Tarifi
Patlıcan Oturtma
Hdabla | © 2025 |