Tavuk Tava

Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 7 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tor kırmızı biber
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 60 gram tereyağ (üzerine koymak için)
- 7-8 adet arpacık soğan
Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk ve zerzevatları küp küp doğrayın.
- Hepsini bir fırın tepsisine koyun.
- Baharatları, salçayı ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
- Üzerine tereyağ küplerini ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında birinci 35 dk üzeri kapalı ( yağlı kağıdı ıslatıp üzerine eşit gelecek biçimde kapatın. )
- Son 15 dk üzeri açık bir biçimde pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








