Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden)

Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) biber (isteğe bağlı)
  • 1 kilo tavuk taşlığı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 fincan sıvı yağ (5-6 yemek kaşığı)
  • Tuz
  • (isteğe bağlı eklemek istediğiniz baharatlar)

Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel taşlıkları sarı zarlarından ayırıp küçük küçük doğrayıp yıkayıp tencereye üzerini geçecek biçimde su koyup pişmeye bırakalım.
  2. 25 dakika pişen taşlıkları çıkarıp süzeğe koyalım.
  3. 3 tane soğanı küçük küçük doğrayalım biberleri de doğradığımız soğanı yağla ocağa koyup kavuralım.
  4. Hafif solan soğanların üzerine biberleri de koyalım.
  5. İyice solduktan sonra salçalarımızı ve yarım çay bardağı suyu koyup biraz pişmesini bekleyelim.
  6. Kavrulan sosun üzerine taşlığı koyup yeterlice karıştıralım üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve istediğiniz baharatlar da varsa ekleyebilirsiniz 20-25 dk kaşık ateşte pişirelim.
  7. Taşlığımız hazır servis edebilirsiniz.

Yapanların ellerine sıhhat çok hoş ve çok lezzetli oluyor 🥰.

Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Et Yemeği
Et Sote Tarifi (2 Kişilik)
Sufle Tadında Islak Kek
Beyti Kebap
Beze
Nohut Yemeği Tarifi (Tavuk Etli)
Hdabla | © 2025 |