Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden)
Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk soğan
- 1/2 (yarım) biber (isteğe bağlı)
- 1 kilo tavuk taşlığı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 fincan sıvı yağ (5-6 yemek kaşığı)
- Tuz
- (isteğe bağlı eklemek istediğiniz baharatlar)
Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel taşlıkları sarı zarlarından ayırıp küçük küçük doğrayıp yıkayıp tencereye üzerini geçecek biçimde su koyup pişmeye bırakalım.
- 25 dakika pişen taşlıkları çıkarıp süzeğe koyalım.
- 3 tane soğanı küçük küçük doğrayalım biberleri de doğradığımız soğanı yağla ocağa koyup kavuralım.
- Hafif solan soğanların üzerine biberleri de koyalım.
- İyice solduktan sonra salçalarımızı ve yarım çay bardağı suyu koyup biraz pişmesini bekleyelim.
- Kavrulan sosun üzerine taşlığı koyup yeterlice karıştıralım üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve istediğiniz baharatlar da varsa ekleyebilirsiniz 20-25 dk kaşık ateşte pişirelim.
- Taşlığımız hazır servis edebilirsiniz.
Yapanların ellerine sıhhat çok hoş ve çok lezzetli oluyor 🥰.
Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















