Sufle Tadında Islak Kek

Sufle Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük yumurta ( oda ısısında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (250 ml bardak ile)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket çikolata
Bardak ölçüsü 250 ml
Sufle Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bu materyaller büyük yuvarlak borcam için uygun oluyor.
- Yumurta şeker ve vanilin köpük köpük olana dek çırpılır. (5-6 dk)
- Sonra süt, sıvı yağ ,kakao eklenip çırpmaya devam edilir.
- Elenmiş un ve kabartma tozu ek edilip spatula yardımıyla söndürmeden güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış borcama aktarılır.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180°’de 25-30 dakika pişirilir. 🍫
- Bu esnada sosu hazırlayalım.
- Süt ,yağ, kakao ve şeker uygun bir tencereye alınır karıştırılarak pişirmeye başlanır.
- 1-2 kez kaynadığında çikolata eklenip karıştırılır ve kapatılır.
- Oda sıcaklığında ılımaya bırakılır.
- Kek piştikten sonra birinci sıcağı geçmesi beklenir.
- Ilıkken dilimlenir ve üzerine sosu gezdirilir.
- Sosu büsbütün çektiğinde üzeri dilediğiniz üzere süslenerek servis yapılır.
- Afiyet olsun 🌸 📌üzerine isteğe bağlı hazır çikolata sos da yapabilirsiniz.
Sufle Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





