Sufle Tadında Islak Kek

Sufle Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük yumurta ( oda ısısında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (250 ml bardak ile)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata

Bardak ölçüsü 250 ml

Sufle Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu materyaller büyük yuvarlak borcam için uygun oluyor.
  2. Yumurta şeker ve vanilin köpük köpük olana dek çırpılır. (5-6 dk)
  3. Sonra süt, sıvı yağ ,kakao eklenip çırpmaya devam edilir.
  4. Elenmiş un ve kabartma tozu ek edilip spatula yardımıyla söndürmeden güzelce karıştırılır.
  5. Yağlanmış borcama aktarılır.
  6. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180°’de 25-30 dakika pişirilir. 🍫
  7. Bu esnada sosu hazırlayalım.
  8. Süt ,yağ, kakao ve şeker uygun bir tencereye alınır karıştırılarak pişirmeye başlanır.
  9. 1-2 kez kaynadığında çikolata eklenip karıştırılır ve kapatılır.
  10. Oda sıcaklığında ılımaya bırakılır.
  11. Kek piştikten sonra birinci sıcağı geçmesi beklenir.
  12. Ilıkken dilimlenir ve üzerine sosu gezdirilir.
  13. Sosu büsbütün çektiğinde üzeri dilediğiniz üzere süslenerek servis yapılır.
  14. Afiyet olsun 🌸 📌üzerine isteğe bağlı hazır çikolata sos da yapabilirsiniz.

Sufle Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom (Acı Sevenler Buraya)
Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Zeytinli Poğaça
Vişneli Tart Kek
Sütlü Şerbetli Tatlı
Sarıyer Poğaçası
Hdabla | © 2025 |