Tavuk Tantuni (Ekmek Tarifi İle)

Tavuk Tantuni (Ekmek Tanımı İle) İçin Malzemeler
Tantuni için;
- 1 bütün tavuk (beyaz etleri ayrılmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça ( olağanda olmuyor lakin ben rengi daha kırmızı olsun diye koydum)
- Tuz
- 1 su bardağı su
Ekmek için;
- 3 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Diğer gereçler;
- 1 tutam marul ( ince ince doğranmış)
- 2 domates ( ince ince kıyılmış)
- Yarım soğan ( ince kıyılmış)
Tavuk Tantuni (Ekmek Tanımı İle) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ekmek için hamuru mayalıyoruz. Un hariç öbür gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı yumuşak bir hamur yapıyoruz. 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru unladığımız tezgaha alıp 10 eşit modüle ayırın.
- Ayırdığımız hamurlardan birini alalım ve hafif unlayıp, ekmek halini verelim.
- Diğer hamurları da bu halde yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Ekmeklerin üzerine az az un serpip bıçak yardımı ile çizik atalım.
- Ekmekleri bu biçimde yarım saat daha mayalandıralım ve 190 derece fırında denetimli formda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tantuni için; tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyup eritelim akabinde pulbiber,toz biber ve salçayı koyup kavuralım.
- Sonra tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine suyunu ve tuzunu koyup tekrar pişirmeye bırakıyoruz. Suyunu hafif çekince tantunimiz hazır.
- Pişen ekmeklerimizi bıçak ile kenarından kesiyoruz ve tantunimizden koyup sonra yeşillik, domates ve soğandan koyup servis tabağına diziyoruz. Bütün ekmekleri bu türlü yapıp servis edebiliriz. Afiyet olsun. 🙂
Tavuk Tantuni (Ekmek Tanımı İle) Fotoğraflı Yapılışı








