Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Dürüm yapmak için;

  • Lavaş ekmek
  • Domates
  • Kuru soğan
  • Maydanoz

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini küçük küçük doğrayalım.
  2. Kızgın tavaya alalım.
  3. Tavuk suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  4. Daha sonra bir çay bardağı sıcak suyu ekleyip 10-15 dk kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  5. Ardından bir çay bardağı yağımızı,tuz ve toz kırmızı biberimizi ek edip yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Bu sırada yarım çay bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Pişen tantunimizi lavaş içerinde domates dilimleri,maydanoz vedilimlenmiş kurusoğanla bir arada dürüm yapıp ayran eşliğinde afiyetle yiyelim.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinçli Patates Çorbası
Kahvaltı
Browni Tiramisu
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu)
Tavuk Tantuni
Pratik Börek
Hdabla | © 2025 |