Tavuk Tantuni
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Dürüm yapmak için;
- Lavaş ekmek
- Domates
- Kuru soğan
- Maydanoz
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini küçük küçük doğrayalım.
- Kızgın tavaya alalım.
- Tavuk suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra bir çay bardağı sıcak suyu ekleyip 10-15 dk kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Ardından bir çay bardağı yağımızı,tuz ve toz kırmızı biberimizi ek edip yumuşayana kadar pişirelim.
- Bu sırada yarım çay bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Pişen tantunimizi lavaş içerinde domates dilimleri,maydanoz vedilimlenmiş kurusoğanla bir arada dürüm yapıp ayran eşliğinde afiyetle yiyelim.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















