Tavuk Tantuni
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)
- Haşlamak için su
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Tortilla ekmeği (ama lavaş ekmeği yapar yahut bulabilirseniz daha hoş oluyor)
İçine koymak için:
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- Tuz
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
- Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
- Tuz ve maydanoz ek edilerek karıştırılır.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
- Haşlanan tavukların suyu süzülür.
- Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
- Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
- Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
- Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
- Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
- Üstüne tavuk konulur.
- Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













