Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)
  • Haşlamak için su
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
  • Tortilla ekmeği (ama lavaş ekmeği yapar yahut bulabilirseniz daha hoş oluyor)

İçine koymak için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • Tuz

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
  2. Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
  3. Tuz ve maydanoz ek edilerek karıştırılır.
  4. Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
  5. Haşlanan tavukların suyu süzülür.
  6. Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
  7. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
  8. Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
  9. Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
  10. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
  11. Üstüne tavuk konulur.
  12. Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapkek Tarifi
Tavuk Sote
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Özbek Pilavı
Yeşil Mercimek Çorba
Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye
Hdabla | © 2025 |