Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe nazaran acı pul biber
  • Lavaş

Arası için;

  • Turşu
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Limon
  • Tuz
  • Toz biber

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp tavaya alalım kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirelim.
  2. Tavuklar suyunu çektikten sonra tereyağı, sıvı yağ, baharatları ekleyip tekrar ocağa alalım.
  3. 3 çeşit karıştırdıktan sonra bir bardak su ekleyip tekrar 5 dakika daha orta ateşte pişirelim tavuklar tamamdır 👍
  4. Soğanları piyazlık maydanozları da ince ince doğrayıp salata kabına alalım.
  5. Üzerine sumak, toz biber, tuz, sıvı yağ ve limon ekleyip yoğuralım.
  6. Lavaşı evvel tavadaki yağa batıralım ve yeterlice her tarafına yağın gelmesini sağlayalım.
  7. Sonra içine tavukları ve turşu salatayı ek edip dürüm yapalım, servise hazır afiyet olsun 💫

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Mantı (Videolu)
Limonlu Mini Cheesecake (24 Adetlik)
Mayalı Poğaça
Dometesli Şehriye Pilavı
Acuka (Kahvaltılık Sos)
Susamlı Patates Dilimleri
Hdabla | © 2025 |