Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası)

Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk haşlama için:

  • 2 adet tavuk but
  • 1 litre su (tavuğu geçecek kadar)
  • 1 orta uzunluk soğanın yarısı (1 küçük soğan)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorba için:

  • Haşladığımız didiklenmiş tavuk
  • 1 litre su
  • 1 küçük soğan (yemeklik doğranmış )(orta uzunluk soğanın başka yarısını kullandım)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet orta uzunluk havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk haşlama için: tavuk derisi çıkarılır.
  2. Tencereye su eklenir.
  3. Tavuk, bütün halde kabuğu soyulmuş soğan ve sarımsak, aroma için defne yaprağı eklenir.
  4. Kısık ateşte 30 dakika kaynatılır.
  5. Bu ortada kaynama sırasında kopuklendiginde kaşık yardımıyla alınır. (tavuk çatal yahut bıçakla batirilinca kolay ayrılmalı) tavuğun suyu süzülür bir kaba alınır çorbada kullanmak için.
  6. Tavuk eti didiklenir küçük modüllere ayrılır.
  7. Tencerede yağ ısıtılır. Havuç ve soğan eklenir 4-5 dakika kavrulur.
  8. Sarımsak eklenir bir dakika daha kavrulur.
  9. Un eklenir kokusu çıkana kadar 1 dakika kavrulur.
  10. Tavuk suyu azar azar eklenir.
  11. Blenderdan geçirilir. (köpük olacaktır süratlice yeterlice karıştırılır köpüğü gidecektir).
  12. Kaynamaya başlayınca şehriye eklenir orta ateşte kaynatmaya devam edilir.
  13. Terbiyesi hazırlanır: farklı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu yeterlice çırpılır. Bir kepçe çorbadan eklenir karıştırılır bir kepçe daha eklenir karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş eklenir süratlice karıştırılır bir yandan.
  14. Tavuk etleri eklenir.
  15. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
  16. Kısık ateşte 7-10 dakika daha kaynatılır.
  17. Son olarak tereyağı eritilir, kuru nane ve kırmızı biber eklenir. Çorbanın üstüne gezdirip servis edilir. Afiyet olsun, yorumları bekliyorum🩷😍.

Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Pasta (Fırınsız)
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart
Köy Yoğurtlu Kek
Pastane Kurabiyesi
Kabak Omlet (Diyete Uygun)
Köfte
Hdabla | © 2025 |