Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu müddet sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
- Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
- Pirinçler ek edilerek, 2-3 dk daha kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ek edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve büsbütün suyu çekene kadar pişirin (yazının devamında müddetler ile ilgili ayrıntılı açıklamayı bulabilirsiniz)
- Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Not:Pilav yaparken su oranı 1’e 1,5 olarak ayarlıyorum. Yani 1 ölçü pirinç için, tıpkı ölçü kabı ile 1,5 kap su ekleyin. 1 su bardağı pirinç, 3-4 kişi için kafidir. Afiyet olsun.
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








