Tavuk Sulu Pirinç Pilavı

Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Pirinç pilavı için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Tuz
  • Su
  • Margarin

Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavamıza yağı dökelim ve üzerine şehriyeyi dökelim.
  2. Rengi değişene kadar kavuralım ve yıkanmış pirinci üzerine dökelim.
  3. Tuz, bulyon ve şekeri ekleyerek 5 dakika kavuralım. Suyunu dökerek pişmeye bırakalım.
  4. Pişen pilavın üzerine 3-4 yerine margarin koyalım ve dinlenmeye bırakalım.
  5. Pilavımız servise hazır deneyen herkese afiyet olsun. 🙃

Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erikli Kek
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Kremasız Kabak Çorbası
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Trileçe
Supangle (Çikolatalı Puding)
Hdabla | © 2025 |