Tavuk Sulu Pirinç Pilavı

Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Pirinç pilavı için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet tavuk bulyon
- Tuz
- Su
- Margarin
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza yağı dökelim ve üzerine şehriyeyi dökelim.
- Rengi değişene kadar kavuralım ve yıkanmış pirinci üzerine dökelim.
- Tuz, bulyon ve şekeri ekleyerek 5 dakika kavuralım. Suyunu dökerek pişmeye bırakalım.
- Pişen pilavın üzerine 3-4 yerine margarin koyalım ve dinlenmeye bırakalım.
- Pilavımız servise hazır deneyen herkese afiyet olsun. 🙃
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




