Tavuk Sote
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1 küçük kutu mısır
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı yedi baharat
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu soğanı küp küp ve biberleri jülyen doğrayın.
- Tavuğu buharlaşıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Yağı ekleyin. Soğanları 1-2 dakika soteleyin, akabinde biberleri ekleyin.
- Biberler kızardıktan sonra salçayı ekleyin ve biraz daha soteleyin.
- Domatesleri ve mısırı ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
- Baharatları ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin.
- Son olarak 1 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirin. Afiyet olsun!.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







