Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı yedi baharat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu soğanı küp küp ve biberleri jülyen doğrayın.
  2. Tavuğu buharlaşıp suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Yağı ekleyin. Soğanları 1-2 dakika soteleyin, akabinde biberleri ekleyin.
  4. Biberler kızardıktan sonra salçayı ekleyin ve biraz daha soteleyin.
  5. Domatesleri ve mısırı ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
  6. Baharatları ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin.
  7. Son olarak 1 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirin. Afiyet olsun!.

Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Pirinçli Semizotu
Körili Spaketli
Borcamda Elmalı Turta
Portakallı Kurabiye
Bebek Mantısı
Sodalı Börek
Hdabla | © 2025 |