Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı(sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğruyoruz.
  2. Diğer yandan tavaya yağımızı koyup ısınmaya bırakıyoruz.
  3. Kızan tavaya tavuklarımızı ek edip karıştırıyoruz.
  4. Suyunu salıp çekince sloganlarını ek ediyoruz.
  5. Biraz pişirdikten sonra biberlerini ek edip çeviriyoruz.
  6. Biraz daha piştikten sonra salçalarını ekleyip pişiriyoruz.
  7. Sonrasında doğradığımız domateslerimizi ek ediyoruz.
  8. Güzelce çektirdikten sonra suyumuzu,tuzumuzu ve karabiberimizi ek edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  9. Suyunu baya çekince altını kapatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun :).

Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kızartması
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna
Yulaflı Bebek Kahvaltısı +7
Börülce Salatası
Sütlü Biber Kavurması
Hdabla | © 2025 |