Tavuk Şiş
Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk ızgara tava
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı köri
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayalım. Bir tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyelim.
- Sosu için; sıvı yağ,yoğurt ,salça ,ketçap köri ve baharatlarımızı ekleyip, karıştıralım.
- Tavuk ve sosu güzelce marine edelim 1 saat dolapta bekletelim.
- 3 adet patateslerimizi küp küp doğrayalım. Dolaptan çıkardığımız tavuklara ekleyip şişe geçirelim.
- 180 derecede 45 dakika pişirelim.
Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











