Tavuk Sarma

Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (kemiksiz ince dövülmüş göğüs yahut kalça etide olabilir.)

Terbiyesi için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

İçi için:

  • Garnitür (ben hazır kullandım siz dilerseniz zerzevatları haşlayıp kullanabilirsiniz)
  • Kaşar peyniri

Başemel sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğüslerimizi ince fileto biçiminde kesip dövecek yardımıyla düzgünce inceltiyoruz.
  2. Sos için kabımıza rendelediğimiz soğan ve sarımsağı alıp üzerine kalan materyallerimizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Tavuklarımızı da ek edip yeterlice sosa buluyoruz.
  4. Üzerini streç sinemayla kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz. (vaktiniz varsa daha çok bekletebilirsiniz 🙋🏻‍♀️dinlendikçe lezzeti daha da artıyor. )
  5. Etlerimiz dinlenirken beşamel sosumuz için yağımızı tavaya alıp eritelim.
  6. Üzerine unumuzu koyarak kavuralım ,yavaş yavaş sütümüzü ekleyip kıvam alana kadar karıştıralımson olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alalım.
  7. Dinlenen tavuk etlerimizi alıp içlerine beşamel sosundan,garnitür ve kaşar peynirinden koyup rulo halinde sarıp(açılmasın diye kürdanla tutturdum. ) tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Bu sürece tavuklar bitene kadar devam ediyoruz.
  9. Sosumuz için bir kaba sıcak suyu,salça ve tuzu alıp karıştıralım tavuklarımızın üzerine döküp 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Tavuk sarmamız servise hazır👩🏻‍🍳 afiyet olsun😋 gömgkglg afiyet olsun 😋.

Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kara Bombam Islak Kek
Filistin Temalı Yaş Pasta
Kuşbaşılı Kabak Yemeği
Yeni Nesil Pizza Tarifi (Videolu)
Portakallı Karnabahar Çorbası
Kıvamında Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |