Tavuk Pirzola Güveç

Tavuk Pirzola Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet pirzola
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 250 gram mantar
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 6 adet kıl biber
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı su (250 ml)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
Tavuk Pirzola Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Güveç kabımızı tereyağı ile yağlayalım.
- İlk evvel yarım ay formunda doğradığımız kuru soğanları yerleştirelim.
- Sonra yarım ay doğradığımız domatesleri yerleştirelim.
- Ardından iri iri doğradığımız yeşil biberleri, kırmızı biberleri, yerleştirelim.
- Mantarların kabuklarını soyalım ay ay doğrayıp onları da domates ve biberlerin üzerine yerleştirelim.
- Sebzelere karabiber, tuz pul biber, serpelim.
- Mantarların üzerine de yıkanmış temizlenmiş tavuk pirzolaları yerleştirelim (derisini de aldım).
- Üzerine karabiber ,pul biber, kekik ,tuz serpelim.
- 1 su bardağı kaynar suya, 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip yeterlice karıştırıp ezelim.
- Yemeğin üzerine gezdirelim.
- Yemeğin ortasına bir baş sarımsak yerleştirelim ve güvecin kapağını kapatalım yahut ıslatılmış yağlı fırın kağıdı da kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim son 15 dakika kala kapağını açıp yağlı kağıdı alalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Tavuk Pirzola Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





