Tavuk Pirzola Güveç

Tavuk Pirzola Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet pirzola
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 250 gram mantar
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 6 adet kıl biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Tavuk Pirzola Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Güveç kabımızı tereyağı ile yağlayalım.
  2. İlk evvel yarım ay formunda doğradığımız kuru soğanları yerleştirelim.
  3. Sonra yarım ay doğradığımız domatesleri yerleştirelim.
  4. Ardından iri iri doğradığımız yeşil biberleri, kırmızı biberleri, yerleştirelim.
  5. Mantarların kabuklarını soyalım ay ay doğrayıp onları da domates ve biberlerin üzerine yerleştirelim.
  6. Sebzelere karabiber, tuz pul biber, serpelim.
  7. Mantarların üzerine de yıkanmış temizlenmiş tavuk pirzolaları yerleştirelim (derisini de aldım).
  8. Üzerine karabiber ,pul biber, kekik ,tuz serpelim.
  9. 1 su bardağı kaynar suya, 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip yeterlice karıştırıp ezelim.
  10. Yemeğin üzerine gezdirelim.
  11. Yemeğin ortasına bir baş sarımsak yerleştirelim ve güvecin kapağını kapatalım yahut ıslatılmış yağlı fırın kağıdı da kullanabilirsiniz.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim son 15 dakika kala kapağını açıp yağlı kağıdı alalım.
  13. Üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Tavuk Pirzola Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Pırasa
Çökertme Kebabı
Zencefilli Shot
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Pankek
Fırında Limonlu Kremalı Tavuk (Kuşkonmaz Mantar Lezzeti) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet