Tavuk Pirzola

Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk pirzola
- Yarım yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 diş sarımsak
- Hazır satılan baharatlı mangal tadında tavuk çeşnisi
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Rozmarin (biberiye) (isteğe bağlı)
Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salça, ayçiçek yağı, yoğurt, çeşni, sarımsak bir kabın içerisinde karıştırılır.
- Sosun içine tavuklar eklenir, her yerine gelecek biçimde yedirilir. 1 saat marine olması için buzdolabına kaldırılır.
- Tava ısıtılır. Tavuklar kemikleri üst gelecek biçimde tavaya dizilir. Rozmarin konulur.
- Önlü gerili 10-15 dakika üzeri nar üzere kızarana kadar kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun 🩷.
Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








