Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger

Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk köfte için;

  • 2 modül tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon

Hamuru için;

  • Kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Un

Kızartmak için;

  • sıvınyağ

Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü robottan çekilir rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, galeta unu ve baharlar konulup yoğurulur ve köfte den az büyük olacak hal verilir.
  2. Hamur için gerekli tüm gereçler konulup, 1 saat dinlendirip, mayalanması beklenir.
  3. Ketçap ve mayonez bir kaba konulup, karıştırılır.
  4. Soğanlar sıvı yağda kavrulur.
  5. Bütün hepsi hazır olunca hamur açılıp, içine materyaller ben olağan kaşar koydum içine siz istediğimizi ek edebilirsiniz. Üstüne yumurta, susam fırına verilir.

Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Aktarım Tekniği)
Portakallı Kek
Kuru Üzümlü Muffin Kek
Patlıcanlı Börek
Kıymalı Pide
Hdabla | © 2025 |