Tavuk Kıymalı Biber Dolması

Tavuk Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber

İç harcı için;

  • 400 gram tavuk kıyma
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 avuç temizlenmiş yıkanmış doğranmış dereotu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram peynir

Biberlerin ağzını kapatmak için;

  • 1 adet domates

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Tavuk Kıymalı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolmalık biberlerin sap kısmı ve çekirdeklerini çıkarın yıkayıp suyunu süzün.
  2. İç harcı için bütün gereçleri derin bir kasede karıştırın yoğurun.
  3. Bir adet dolmalık biberin içine hazırladığınız iç harcı doldurun lakin sıkıştırmadan bütün biberleri doldurduktan sonra ağız kısmına bir dilim domates koyun ve biberleri tencereye dizin akabinde üzerlerine 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
  4. Tenceredeki biberlerin yarısından biraz geçecek kadar sıcak su koyun tencereye kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Biber dolması piştikten sonra fırın tepsisine dolma biberleri yan formda dizin üzerlerine tenceredeki suyu dökün ve 200 derece fırına verin.
  6. Dolma biberlerin kabukları kızarana kadar fırında pişirin.Afiyet olsun.

Tavuk Kıymalı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu)
Kabak Havuç Tarator
Yoğurtlu Kömbe
Bademli Kurabiye
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı)
Hdabla | © 2025 |