Tavuk Kıymalı Biber Dolması

Tavuk Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
İç harcı için;
- 400 gram tavuk kıyma
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 avuç temizlenmiş yıkanmış doğranmış dereotu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram peynir
Biberlerin ağzını kapatmak için;
- 1 adet domates
Üzeri için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Tavuk Kıymalı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dolmalık biberlerin sap kısmı ve çekirdeklerini çıkarın yıkayıp suyunu süzün.
- İç harcı için bütün gereçleri derin bir kasede karıştırın yoğurun.
- Bir adet dolmalık biberin içine hazırladığınız iç harcı doldurun lakin sıkıştırmadan bütün biberleri doldurduktan sonra ağız kısmına bir dilim domates koyun ve biberleri tencereye dizin akabinde üzerlerine 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
- Tenceredeki biberlerin yarısından biraz geçecek kadar sıcak su koyun tencereye kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Biber dolması piştikten sonra fırın tepsisine dolma biberleri yan formda dizin üzerlerine tenceredeki suyu dökün ve 200 derece fırına verin.
- Dolma biberlerin kabukları kızarana kadar fırında pişirin.Afiyet olsun.
Tavuk Kıymalı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
