Tam Tarif Kıyır Poğaça

Tam Tanım Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Tam Tanım Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 125 gram margarini, 2 yumurta beyazını, 1 çay bardağı sıvı yağını, yarım çay bardağı suyu, 2 yemek kaşığı sirkeyi, 3 yemek kaşığı yoğurdu, 1 yemek kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tüm materyaller homojen bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu ek edip yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Bir modül alıp elimizin içiyle bastırarak açalım. İç harcımızdan ek edip iki kenarını birleştirelim aykırısını çevirip tepsiye dizelim (içine istediğiniz iç materyali ekleyebilirsiniz)
- Yumurta sarısının içine bir çay kaşığı pekmez ekleyip karıştırıp poğaçalarımızın üzerine sürelim. Çatalla uzunluğuna çizip çörekotu susam serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst fan olarak pişirelim. Kızarıncaya kadar pişirelim. Denetimli gitmeyi ihmâl etmeyelim. Afiyet olsun. 🤌🏻.
Not:Tek ölçü tanımıdır. görsellerdeki ölçüler 2 ölçü tanımıdır.
Tam Tanım Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












