Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav

Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 ml haşlanmış tavuk suyu
  • 1 su bardağı pirinç (200ml )
  • 1 çay bardağı tel şehriye (125 ml)
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 paket hazır tavuk kebabı (400 gr)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 çay kaşığı kadar karabiber

Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle haşlanmış tavuğun suyunu süzgeçten geçirelim kullanılacak olan suda tavuktan kalıntısı olmamasınını sağlayalım.
  2. Diğer taraftan suda bekletilmiş pirinçin suyunu büsbütün süzelim. Uygun bir tavaya yağı alalım.
  3. Kızgın yağın üzerine tel şehriyeyi alalım biraz rengi atana kadar kavuralım.
  4. Pirinçi ek edelim. Pirinç güzelce kavrulduktan sonra kaynar tavuk suyunu ek edelim.
  5. Damak tadınıza nazaran tuzu ek edelim.
  6. Kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar denetimi biçimde pişmeye bırakalım.
  7. Suyunu çekmiş olan pirinçin üzerini pak havlu ile kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  8. Diğer taraftan uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine hazır tavuk kebabını ek edelim,kısık ateşte kavuralım.
  9. Sunuma geçelim, servis tabağına pilavı alalım istek ederseniz üzerine tavuk kebabını ek edelim görseldeki üzere. İsterseniz karabiber serpiştirebilirsiniz sıcak servis yapalım.

Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kendi Sosunda Makarna
Hurmalı Sticky Toffee Pudding (Hurmalı Soslu Kek)
Damat Pastası
Pratik Mantı
Glutensiz Susamlı Kıyır Kıyır Atıştırmalık
Kakaolu Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |