Tavuk Kapama

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tane çarliston biber
- 2 tane kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 kesim tavuk but yahut incik
- 1 baş sarımsak
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım yemek kaşığı su
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk etlerini yıkayıp tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin ,tam pişmesin bir taşım kalacak biçimde ocaktan alın.
- Suyunu süzün ,tavuk etlerini kenara bırakın.
- Pilav tenceresine sıvı yağı dökün iri formda doğranmış kapya biber ve yeşil biberi sıvı yağa ekleyin.
- Biraz çevirdikten sonra salça ve baharatları da ekleyin.
- Bulguru ek edip karıştırın bu karışımı borcama dökün.
- Ayırdığınız tavuk suyunu pilavın üzerine dökün.
- Su ,salça ,sıvı yağı ,karıştırıp tavukların üzerine sürün.
- Ortasına sarımsağı bırakıp fırına atın ,üzeri kızaran pilavı fırından çıkarın servise hazırdır. Afiyet olsun💥💥.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









