Tavuk Kapama

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane çarliston biber
  • 2 tane kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 kesim tavuk but yahut incik
  • 1 baş sarımsak

Üzeri için;

  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım yemek kaşığı su

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk etlerini yıkayıp tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin ,tam pişmesin bir taşım kalacak biçimde ocaktan alın.
  2. Suyunu süzün ,tavuk etlerini kenara bırakın.
  3. Pilav tenceresine sıvı yağı dökün iri formda doğranmış kapya biber ve yeşil biberi sıvı yağa ekleyin.
  4. Biraz çevirdikten sonra salça ve baharatları da ekleyin.
  5. Bulguru ek edip karıştırın bu karışımı borcama dökün.
  6. Ayırdığınız tavuk suyunu pilavın üzerine dökün.
  7. Su ,salça ,sıvı yağı ,karıştırıp tavukların üzerine sürün.
  8. Ortasına sarımsağı bırakıp fırına atın ,üzeri kızaran pilavı fırından çıkarın servise hazırdır. Afiyet olsun💥💥.

Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızartmadan Fırında Kuşbaşı Etli Patates Oturtması
Havuçlu Dereotlu Poğaça
Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)
Mezgit Tava
Enfes Çiçek Kurabiye
Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |