Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but (sayısı sizce değişebilir)
- 1.5 su bardağı basmati pirinç
- 1 şu bardağı bezelye (haşlanmış değildi)
- 1 büyük havuç
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kara biber
- Göz kararı tavuk baharatı
- 1 tutam kekik
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kırmızı toz biber
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı tuz ve karabiber ekerek biraz suda haşlayalım (suyunu ayırın en son kullanıcağız).
- Başka bir küçük tencerede bezelye ve küp doğradığımız havuçları haşlayalım (havuçları haşlayıp rendeleyerek de pirinçe direkt kalabilirsiniz. )
- Pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım tuzunu ekleyelim (basmati olduğu için kavurmayıp direkt de koyabilirsiniz).
- Pirinçleri ve haşladığımız bezelye ve havuçları baharatlayarak borcama dökelim.
- Üzerine haşlanmış tavuktan kalan suyu dökelim.
- Üzerine haşladığımız tavuk butlarını baharata bulayarak üzerine dizelim.
- Ben tavuk baharatı kullandım istediklerinizi ekleyebilirsiniz.
- Fırına verelim. 180 derecede 35 dk da pişti. (kontrollü olmak da yarar var benim fırınım bu türlü pişirdi).
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







