Tavuk Kalbi Sote

Tavuk Kalbi Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kalbi
  • 250 gram koktail domatesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane soğan
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tavuk baharatı
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Tavuk Kalbi Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kalpleri ortalarından kesip sıcak suyla hem kani hemde kokusu gitsin diye iki üç defa yıkayın.
  2. Orta ateşte kendi suyuna çekene kadar pişirin.
  3. Ben tuzu ve sıvı yağı da çabucak ekmiyorum ki tuzu içine alsın.
  4. Suyunu çektikten sonra baharatlarımı doğradığım soğanı ve sarımsağı ek edip 5 dakika kadar kavurun.
  5. Sonra salçayı ve tereyağını ekleyip tekrar iki üç dakika kavurun.
  6. Ortadan böldüğüm domateslerimi de ekledikten sonra bir- iki dakika da çevirip suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Tavuk Kalbi Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Otlu Çörek
Buz Gibi Yaz Çorbası
Pratik Çıtır Yufka Börek
Ballı Soğuk Kahve
Pizza
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |