Tavuk Kalbi Sote

Tavuk Kalbi Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk kalbi
- 250 gram koktail domatesi
- 1 diş sarımsak
- 1 tane soğan
- Pulbiber
- Karabiber
- Tavuk baharatı
- Kekik
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Tavuk Kalbi Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kalpleri ortalarından kesip sıcak suyla hem kani hemde kokusu gitsin diye iki üç defa yıkayın.
- Orta ateşte kendi suyuna çekene kadar pişirin.
- Ben tuzu ve sıvı yağı da çabucak ekmiyorum ki tuzu içine alsın.
- Suyunu çektikten sonra baharatlarımı doğradığım soğanı ve sarımsağı ek edip 5 dakika kadar kavurun.
- Sonra salçayı ve tereyağını ekleyip tekrar iki üç dakika kavurun.
- Ortadan böldüğüm domateslerimi de ekledikten sonra bir- iki dakika da çevirip suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Tavuk Kalbi Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


