Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında)

Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo tavuk incik
- 2 kilo tavuk kanat
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı geniş bir kaseye alalım.
- Sarımsakları havan yardımı ile ezelim.
- Tavukların olduğu kaseye sarımsakları ve öbür bütün materyallerimizi koyup güzelce marine edelim.
- Dilerseniz bu marinasyon sürecini bir gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Bu süreç etinizin baharatlarla üstün özdeşleştirecektir.
- Zamanınız kısıtlı ise 1 saat te yetecektir.
- Fırında pişirecekseniz fırının ızgara ayarını açıp evvelden ısıtın.
- Etlerinizi fırın tepsisine dizin ve etleriniz kızarana kadar pişirin.
- Ama mangalda pişirecekseniz etlerinizi alıp mangalın üzerinde önlü artlı güzelce pişirip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun.
Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






