Tavuk Filetosundan Hızlı Tabaka

Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gtavuk filetosu
- 2-3 diş sarımsak
- 0.5 çay kaşığı karabiber
- Damak zevkine nazaran tuz
- 0.5 çay kaşığı paprika (isteğe bağlı)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu yahut sirke
- 1 tutam kurutulmuş otlar (kekik, zahter yahut kişniş (isteğe bağlı)
Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı Nasıl Yapılır?
- Filetoları hazırlayın: tavuk filetolarını yıkayıp 2-3 kesime bölün (eğer çok kalınsa ortadan enine kesin yahut yavaşça dövüp inceltin)
- Marine hazırlığı için; ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, paprika ve kurutulmuş otları karıştırın. Üzerine yağ ekleyin.
- Filetolara sürün: hazırladığınız marine karışımını tavuklara düzgünce yedirin. Vaktiniz varsa buzdolabında 15-30 dakika bekletin.
- Kızartmak için; kızdırılmış tavaya az ölçüde yağ ekleyin ve her iki tarafını 4-5 dakika kadar altın rengini alana dek kızartın. Üzerine hafif baskı uygulayarak (örneğin kapak yahut ağır bir tencereyle) daha uygun pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Servis için hazır olan tabakayı sıcak olarak salata yahut sotelenmiş sebzelerle servis edin.
Tavuk Filetosundan Süratli Katman Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




