Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk ve sosu için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebze kısmı için;

  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları jülyen doğrayalım ve tüm materyallerini ek edip karıştıralım.
  2. Üzerini streçleyip vaktimiz varsa iki üç saat buzdolabında dinlendirelim.
  3. Daha sonra pişirmek için uygun bir tencerede ocağa alalım.
  4. Önce suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte, suyunu çektikten sonra da biraz daha kısık ateşte eti kavuralım.
  5. O sırada zerzevatları de jülyen doğrayıp yağda kavuralım.
  6. Sebzeler diriliğini biraz bıraktıktan sonra tuz, karabiber ve eti ek edip 5-10 dkk bir arada pişirelim.
  7. Kısa müddette pişecektir. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Ispanaklı Kek
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Pankek
Elmalı Kurabiye
Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)
Hdabla | © 2025 |