Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler
Tavuklu kısmı için;
- 500 gram tavuk ızgara eti/bonfile
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı köri
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sebzeli kısım için;
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı etli biber
- 1-2 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu ve zerzevatları jülyen halinde doğrayalım.
- Doğradığımız tavuğa soya sosu, sarımsak, yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım (birkaç saat dolapta dinlendirelim. Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz)
- Sebzeler için de yeniden zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
- Tavukları ve zerzevatları başka farklı tavalarda pişiriyoruz.
- Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin.
- Pişen tavukları ve zerzevatları tıpkı tavaya alıp 1-2 dk da bir arada çevirelim. Servise hazır. Şimdiden afiyetler olsun.
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

