Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

Tavuklu kısmı için;

  • 500 gram tavuk ızgara eti/bonfile
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sebzeli kısım için;

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu ve zerzevatları jülyen halinde doğrayalım.
  2. Doğradığımız tavuğa soya sosu, sarımsak, yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım (birkaç saat dolapta dinlendirelim. Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz)
  3. Sebzeler için de yeniden zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
  4. Tavukları ve zerzevatları başka farklı tavalarda pişiriyoruz.
  5. Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin.
  6. Pişen tavukları ve zerzevatları tıpkı tavaya alıp 1-2 dk da bir arada çevirelim. Servise hazır. Şimdiden afiyetler olsun.

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brownie Kurabiye
Yulaf Lapası
Patatesli Ispanak Graten
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)
Nohutlu Çıtır Yufkalı Salata
Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet