Tavuk Dürüm

Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram göğüs tavuk
  • 1 kaşık biber salçası
  • 2 kaşık yoğurt
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • lavaş için materyaller;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 buçuk bardak un (unun markasına nazaran ölçü değişebilir yumuşak hamur elde edilecek denetimli koyalım)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Sunum için;

  • Patates kızartması
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Kornişon turşu

Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye domates salçası, biber salçası, rendelenmiş soğan, yoğurt, zeytinyağı, kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve sarımsağı alarak karıştıralım.
  2. Kuşbaşı doğranmış tavukları hazırladığımız sosa ek ederek güzelce karıştıralım.
  3. Üzerini streç sinema ile saralım ve buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  4. Lavaş üretimi için tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  6. Sonrasında ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  7. Hafif unlanmış tezgahta yufkadan az ölçü kalın olacak biçimde açıyoruz.
  8. Önceden ısıttığımız tavada yüksek ateşte kısa vadeli gerili önlü pişiriyoruz.
  9. Kabarcıklar oluştuktan sonra art yüzü çevirip orta ara oynatarak balonlaşma bittikten sonra kurutmayacak biçimde ocaktan alabilirsiniz.
  10. Pişen lavaşları kurumaması için bir bezle örtebilirsiniz. Bu tarifle 13 adet lavaş çıktı.
  11. Ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyerek eritelim.
  12. Eriyen tereyağına salçayı ek edelim ve kavurmaya başlayalım.
  13. Üzerine baharatlar ve sıcak suyu ek ederek karıştıralım.
  14. Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  15. Tavaya marine ettiğimiz tavukları alalım. Üzerine tuz ekleyerek tavada pişirelim.
  16. Lavaşlarımızdan bir adedini alalım, hazırladığımız salçalı sostan her yerine gelecek halde sürelim.
  17. Orta kısmına tavuktan yerleştirelim. Üzerine turşu, kızarmış patates, sumaklı soğan ve maydanoz ekleyerek dürüm biçiminde saralım. Başka lavaşı da tıpkı biçimde hazırlayarak saralım. Nefis soslu tavuk dürümlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)
Yaprak Sarma
Nefis Yulaf Pizza (Diyet)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Kıbrıs Tatlısı
Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet