Tavuk Dürüm

Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • ️600 gram tavuk bonfile
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ yada zeytin yağ
  • ️1 çay bardağı süt
  • ️2 yemek kaşığı sirke
  • ️2 diş sarımsak
  • ️Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Köri
  • Kimyon
  • Tuz

Sos için;

  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı domates sos
  • ️1 tatlı kaşığı salça
  • ️Yarım çay bardağı su (kıvam açmak için)

Arasına koymak için;

  • Patates kızartması
  • Turşu
  • Cheddar peyniri
  • Domates
  • Marul (damak zevkinize nazaran ekleyip çıkarabilirsiniz)
  • Lavaş

Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı buzu tam çözülmeden ince ince keserek dilimlere ayırıyoruz.
  2. Kestiğimiz tavuklarımızı marine etmek için sırasıyla süt, sıvı yağ ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Streçle ağzını kapatıp dolapta dinlenmesi için kaldırıyoruz.
  4. Dinlenen tavuklarımızı yağsız tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Diğer taraftan sosumuzu hazırlamak için sos tenceresine tereyağ ve sıvı yağımızı alıp sırasıyla domates sos ve salçamızı ekleyerek kavuruyoruz.
  6. Kıvam açmak için su eği yapıp sosumuzu hazır hale getiriyoruz. ( damak tadınıza nazaran baharat ekleyerek tatlandırabilirsiniz)
  7. Lavaş ekmeğe evvel sos ardındandan sırasıyla tüm gereçleri koyup sarabilirsimiz.
  8. En son hazırladığımız dürümleri tosta basıp servise hazır hale getiriyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.

Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme)
Şakşuka
Saksı Tatlısı
Malatya Geleli Kebabı
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Muhteşem Bir Tatlı )
Rizemin Mısır Ekmeği
Hdabla | © 2024 |