Tavuk Dürüm

Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- ️600 gram tavuk bonfile
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ yada zeytin yağ
- ️1 çay bardağı süt
- ️2 yemek kaşığı sirke
- ️2 diş sarımsak
- ️Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Köri
- Kimyon
- Tuz
Sos için;
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı domates sos
- ️1 tatlı kaşığı salça
- ️Yarım çay bardağı su (kıvam açmak için)
Arasına koymak için;
- Patates kızartması
- Turşu
- Cheddar peyniri
- Domates
- Marul (damak zevkinize nazaran ekleyip çıkarabilirsiniz)
- Lavaş
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı buzu tam çözülmeden ince ince keserek dilimlere ayırıyoruz.
- Kestiğimiz tavuklarımızı marine etmek için sırasıyla süt, sıvı yağ ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Streçle ağzını kapatıp dolapta dinlenmesi için kaldırıyoruz.
- Dinlenen tavuklarımızı yağsız tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Diğer taraftan sosumuzu hazırlamak için sos tenceresine tereyağ ve sıvı yağımızı alıp sırasıyla domates sos ve salçamızı ekleyerek kavuruyoruz.
- Kıvam açmak için su eği yapıp sosumuzu hazır hale getiriyoruz. ( damak tadınıza nazaran baharat ekleyerek tatlandırabilirsiniz)
- Lavaş ekmeğe evvel sos ardındandan sırasıyla tüm gereçleri koyup sarabilirsimiz.
- En son hazırladığımız dürümleri tosta basıp servise hazır hale getiriyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







