Tavuk Dünyası Şefin Tavası

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk (göğüs ya da kemiksiz but, kuşbaşı doğranmış)
Tavukların marinesi için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 fincan soya sosu
- 1 fincan süt
- 1 fincan elma sirkesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı pekmez
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 10 adet küçük uzunluk mantar (bütün ya da ortadan ikiye kesilmiş)
- 10 adet arpacık soğan
- Yarım paket penne makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları kuşbaşı doğrayın.
- Derin bir kapta zeytinyağı, soya sosu, süt, elma sirkesi, toz şeker, pekmez, rendelenmiş sarımsak ve karabiberi karıştırın.
- Tavukları bu karışıma ekleyin, güzelce harmanlayın.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabında en az 2 saat, tercihen 4-5 saat dinlendirin.
- Geniş bir tavayı ısıtın,marine edilmiş tavukları tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tavuklar suyunu çektikten sonra üzerine doğradığınız kapya biber, yeşil biber, mantar ve arpacık soğanları ekleyin.
- Orta ateşte tüm gereçleri karıştırarak sebzeler yumuşayıp lezzetlerin birleşmesini sağlayın.
- Makarna için ;Penne makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
- Bir tencereye zerdeçalı ekleyip üzerine kremayı dökün. Kısık ateşte karıştırarak kremayı ısıtın.
- Haşlanmış makarnayı kremalı karışıma ekleyin ve üzerine kuru fesleğen serpip karıştırın.
- Yapacağınız bir mevsim salata ile sizde konutunuzun şefi olabilirsiniz 👌.Afiyet olsun!.
Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


