Tavuk Dünyası
Tavuk Dünyası Tanımı İçin Malzemeler
Makarnası için;
- 500 gram makarna
- 100 ml krema
- 1 yemek kaşığı tuz (haslama suyunun içine)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuğun sosu için;
- 1 tane tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 paket krema (400 ml 100 ml makarna için ayırınız )
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak yahut 1 diş sarımsak da olur
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen ( isteyen kekik koyabilir )
- 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
- 1 çay kaşığı nişasta
- Tuz (sebzeli çeşni tuzlu oluyor denetim ederek koyunuz)
Salata için;
- 1 tane marul
- 1 tane havuç
- Zeytin yağı
- Limon
- Tuz
Tavuk Dünyası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayınız.
- Tavaya zeytin yağını koyunuz ve tavuk göğsünü ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
- Sonra pişen tavuğa 300 ml paket krema ekleyiniz ve sosu için olan.
- Sarımsağı sebzeli çeşni ,fesleğeni ve nişastayı ekleyip pişiriniz ve ocağın altını kapatınız.
- Diğer yandan makarnayı haşlamak için haşlama suyunun içine 1 yemek kaşığı tuzu ve zerdaçalı ekleyip kaynatınız.
- Kaynayan suya makarnayı döküp haşlayınız.
- Suyunu süzünüz eritilmiş tereyağıyla ve kremayla harmanlayız. Tavuğun fazla sosunu makarnaya ekleyebilirsiniz.
- Makarnanın yanında salata için olan marulu doğrayınız, havucu rendeleyiniz ,zeytin yağı ,limon ve tuzunu ekleyiniz, tavuk ve makarnanın salata eşliğinde servis yapınız.
Not:Sosu ben fesleğeni çok yakıştırıyorum isteyen kekikte koyabilir. Daha ayrıntılı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama bekle.
Tavuk Dünyası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











