Tavuk Dünyası

Tavuk Dünyası Tanımı İçin Malzemeler

Makarnası için;

  • 500 gram makarna
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tuz (haslama suyunun içine)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuğun sosu için;

  • 1 tane tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 paket krema (400 ml 100 ml makarna için ayırınız )
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak yahut 1 diş sarımsak da olur
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen ( isteyen kekik koyabilir )
  • 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Tuz (sebzeli çeşni tuzlu oluyor denetim ederek koyunuz)

Salata için;

  • 1 tane marul
  • 1 tane havuç
  • Zeytin yağı
  • Limon
  • Tuz

Tavuk Dünyası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayınız.
  2. Tavaya zeytin yağını koyunuz ve tavuk göğsünü ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
  3. Sonra pişen tavuğa 300 ml paket krema ekleyiniz ve sosu için olan.
  4. Sarımsağı sebzeli çeşni ,fesleğeni ve nişastayı ekleyip pişiriniz ve ocağın altını kapatınız.
  5. Diğer yandan makarnayı haşlamak için haşlama suyunun içine 1 yemek kaşığı tuzu ve zerdaçalı ekleyip kaynatınız.
  6. Kaynayan suya makarnayı döküp haşlayınız.
  7. Suyunu süzünüz eritilmiş tereyağıyla ve kremayla harmanlayız. Tavuğun fazla sosunu makarnaya ekleyebilirsiniz.
  8. Makarnanın yanında salata için olan marulu doğrayınız, havucu rendeleyiniz ,zeytin yağı ,limon ve tuzunu ekleyiniz, tavuk ve makarnanın salata eşliğinde servis yapınız.

Not:Sosu ben fesleğeni çok yakıştırıyorum isteyen kekikte koyabilir. Daha ayrıntılı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama bekle.

Tavuk Dünyası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça
Kavala Kurabiyesi
Limonata
Portakallı Anne Kurabiyesi
Etsiz Çiğ Köfte (Robotta)
Kuru Kayısılı Fit Tatlı
Hdabla | © 2025 |