Tavuk Döner

Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kemiksiz derisiz tavuk pirzola
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 kaşık yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemiklerinden ve derisinden ayırdığımız tavukları sarımsak, tuz ,yağ ve baharatları ekleyip sosla marine ediyoruz.
- 1-2 saat dinlendikten sonra streç sinemaya üst üste gelecek halde sıkıca rulo biçiminde sarıp buzlukta en az 1 gece donduruyoruz.
- Donan tavuk dönerleri halka halka dilimleyip az yağda kızartıyoruz ve hazır yemeye son verdirecek o dönerimiz hazır ,afiyet olsun 💛.
Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


