Tavuk Burger

Tavuk Burger Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü (yaklaşık 700 gr)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzerini kaplamak için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Burger içi için:
- Cheddar peyniri 2-3 dilim
- 2 adet dilimlenmiş kornişon turşusu
- Ketçap – mayonez
- 1 adet dilimlenmiş domates
Tavuk Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavuk göğüslerini yıkayalım ve iri iri doğrayalım. Rondo yahut robotun bıçak aparatıyla tavuk modüllerini hazneye koyalım.
- Soğan rendesini, baharatları, tuzu, 1 yemek kaşığı unu ve toz biberi ekleyelim ve karıştıralım.
- İyice karışan ancak bilhassa ele yapışan tavuk burgerleri unladığımız elimizle alıp, toparlayıp tekrar unladığımız bir kapağın içine yerleştirip, elinizle bastırıp, yayabilirsiniz. Ben kapağın içerisine buzdolabı poşeti geçirdim çok daha kolay çıktı.
- Daha sonra bir tabağa unu koyalım öteki bir tabağa yumurtaları kıralım ve çatalla çırpalım. Başka bir tabağa galeta ununu koyalım.
- Sırasıyla evvel una sonra yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayalım ve ortalarına yağlı kağıt koyarak bir tabağa yerleştirin.
- Hazır olan tavuk burgerlerimizi kızartmak üzere bi kenarda dinlendirelim. O sırada patateslerimizi ince ince doğrayarak tuz ve toz biberini ekleyelim.
- Derin bir kızartma tenceresine yağ alalım ve yeterlice yağı ısıtalım. Akabinde birinci evvel patateslerimizi sonra tavuk burgerlerimizi kızartalım.
- Hamburger ekmeklerimizin ortasına kızarttığımız tavukları ve sırasıyla dilediğimiz sosları, cheddar peyniri, domates, kornişon turşu ekleyelim. Tavuk burgerlerimiz hazır. Afiyet olsunnn.
Tavuk Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






