Tavuk Beyti

Tavuk Beyti Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk but yada tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Ayrıca;
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Salçalı sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Bir tutam şeker
Tavuk Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk hafif buzluyken doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
- Sırasıyla soğan sarımsak koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak biber ve baharatları da ekleyip tavuklar büsbütün piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz salçalı sosu yufkaya sürüyoruz ve uzunlamasına olacak biçimde tavuk sotemizi içine koyup sarıyoruz.
- Aralarında 2-3 parmak boşluk kalacak biçimde yufkayı dilimliyoruz.
- Uygun kaba sarmış olduğumuz yufkayı yerleştirdikten sonra üzerine tereyağ sürüp 200 derecede evvelce ısıtılmış alt üst ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Üzeri kızarmış çıtır beytimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine yoğurdumuzu döküp son olarak üzeri için hazırladığımız sosu da ek ediyoruz.
- Servise hazır. Şimdiden deneyenlerin eline sağlık♥️. İnstagram hesabımda büyük ilgi gören tanımımı kesinlikle deneyin hesabıma göz atmak için; aysenurcelkaydn takip edebilirsiniz😍.
Tavuk Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






