Tavuk Baget Kızartması

Tavuk Baget Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı un

Ayrıca;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tavuk Baget Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri güzelce temizledikten sonra ortasından kesip açın ve kesikler atın.
  2. Sos için gerekli gereçleri güzelce karıştırın elinizle tavuk etlerinize güzelce ovalayın.
  3. Uygun bir tavaya zeytinyağ ek edin ısınınca etlerinizi içine sıralayıp orta ateşte ortada kapağını kapatarak güzelce önlü gerili pişirin.
  4. Kızaran etlerinizin üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ek edin kekik serpiştirin.
  5. Tereyağ kızarınca fırçayla tavuk etlerinin üzerine sürün ve ocağın altını kapatıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz halde servis edebilirsiniz, afiyet olsun 😋.

Tavuk Baget Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Mantar Çorbası
Bebekler İçin Atom Tadında Şipşak Meyve Molası Kahvaltı
Labneli Pancarlı Kinoalı Meze
Yumuşacık Spoonful Tatlısı
Dana Kavurma
Domates Çorbası
Hdabla | © 2024 |