Tavuk Baget Haşlama

Tavuk Baget Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg tavuk baget
- 3 adet havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 3 orta uzunluk patates
- 4 diş sarımsak
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Tavuk Baget Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetleri yıkayıp derilerini soyuyoruz.
- Kemik tarafının uçlarını kesiyoruz.
- Bagetlerimizi mühürlüyoruz ,mühürlenen bagetleri bir kenara alıp tıpkı tencereye bir adedini rendelendiğimiz başkalarını doğradığımız havuçları atıyoruz.
- Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağı tencereye ekleyip yemeklik doğramız soğanı ve sarımsakları da koyup kavuruyoruz.
- Diriliğini kaybeden soğanların üstüne bagetlerimizi ve küp patatesleri atıyoruz tuzumuzu ekliyoruz.
- Üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz.
- En son baharatlarımızı ekliyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Baget Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



