Tavada Şipşak Kazandibi

Tavada Şipşak Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • ️1 çay bardağı şeker
  • ️1,5 yemek kaşığı un
  • ️1,5 yemek kaşığı nişasta
  • ️yarım paket vanilya
  • ️1 yumurta sarısı

Tavada karamalize etmek için;

  • ️ 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Tavada Şipşak Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel muhallebisi için derin bir tencerede süt, yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı daima karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim. En son vanilya ekleyip ocaktan alalım. Kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım.
  2. Daha sonra 2 yemek kaşığı pudra şekerini tavanın her yerine gelecek halde serpelim. Karamelize olana kadar hiç karıştırmadan bekleyelim ortada tavanın tarafını değiştirelim. (çok fazla bekletip pudra şekerini yakmayın yanık tadı gelebilir ).
  3. Muhallebiyi döküp hiç karıştırmadan 7-8 dk orta ateşte 7-8 dk pişirelim. Kenarlardan bıçağın ucuyla baktığınızda tabanına tuttuysa olmuş demektir.
  4. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Tavada Şipşak Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Tam Kıvamında Kırmızı Mercimek Köftesi
Kırmızı Pancar Mezesi
Mantar Sote
Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı
Salçalı Spagetti
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Hdabla | © 2025 |