Tavada Pratik Velvet Pasta

Tavada Pratik Velvet Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un
  • Gıda boyası

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya

Piştikten sonra ;

  • 1 paket krem şanti

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Tavada Pratik Velvet Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema için şanti hariç öbür gereçleri tencereye alıp pişirelim.
  2. Kaynamaya çıkınca karıştırmayı bırakmayalım.
  3. 4-5 dakika pişirip ocaktan alalım.
  4. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip pürüz kalmayacak halde çırpalım.
  5. Krep için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
  6. Sıvı materyalleri ve en son toz gereçleri ekleyip spatulayla söndürmeden karıştıralım.
  7. Yanmaz tavaya hamuru 4 krep olacak formda bölüp pişirelim.
  8. Ardından servis kabağına krepi alalım. Sütle ıslatıp krema sıkalım. Spatulayla düzeltelim.
  9. 4 katı bu biçimde yapıp dış kısmını güzelce spatulayla düzleyelim.Dilediğiniz üzere süsleyelim.
  10. Ben taban kısmının kenarlarından kesip üzeri için süs gereci yaptım.
  11. 2-3 saat dinlendirip servis edelim.

Afiyet olsun. 😋.

Tavada Pratik Velvet Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kek
Yalancı Su Böreği
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma
Fındıklı Sarımsaklı Avakado
El Açmasız Gözleme
Sebzeli Poğaça
Hdabla | © 2025 |