Tavada Pratik Velvet Pasta

Tavada Pratik Velvet Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- Gıda boyası
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 pk vanilya
Piştikten sonra ;
- 1 paket krem şanti
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Tavada Pratik Velvet Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için şanti hariç öbür gereçleri tencereye alıp pişirelim.
- Kaynamaya çıkınca karıştırmayı bırakmayalım.
- 4-5 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip pürüz kalmayacak halde çırpalım.
- Krep için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
- Sıvı materyalleri ve en son toz gereçleri ekleyip spatulayla söndürmeden karıştıralım.
- Yanmaz tavaya hamuru 4 krep olacak formda bölüp pişirelim.
- Ardından servis kabağına krepi alalım. Sütle ıslatıp krema sıkalım. Spatulayla düzeltelim.
- 4 katı bu biçimde yapıp dış kısmını güzelce spatulayla düzleyelim.Dilediğiniz üzere süsleyelim.
- Ben taban kısmının kenarlarından kesip üzeri için süs gereci yaptım.
- 2-3 saat dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun. 😋.
Tavada Pratik Velvet Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





