Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği

Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mısır unu
- Yarım kilo pırasa (sap kısımlarından)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Bir dilim kadar beyaz peynir
Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pırasaları ince ince dilimleyip yıkayalım ve üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp suyunu süzelim.
- Bir kapta yumurtayı çırpıp üzerine yağ ve yoğurdu ek edelim ve karıştıralım.
- Tuzu ve baharatları ekleyelim.
- Pırasayı ekleyelim karıştıralım peyniride ufalayalım .
- Karıştırdıktan sonra mısır unu ve kabartma tozunu ek edip düzgünce karıştıralım.
- Yağlanmış tavaya dökelim kısık ateşte içi yarım saatten fazla pişirelim.
- İki yüzü kızardıktan sonra 4 e bölüp içininde pişmesini sağlayalım içi pişene kadar orta ara alt üst edelim afiyet olsun.
Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








