Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği

Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • Yarım kilo pırasa (sap kısımlarından)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Bir dilim kadar beyaz peynir

Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pırasaları ince ince dilimleyip yıkayalım ve üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp suyunu süzelim.
  2. Bir kapta yumurtayı çırpıp üzerine yağ ve yoğurdu ek edelim ve karıştıralım.
  3. Tuzu ve baharatları ekleyelim.
  4. Pırasayı ekleyelim karıştıralım peyniride ufalayalım .
  5. Karıştırdıktan sonra mısır unu ve kabartma tozunu ek edip düzgünce karıştıralım.
  6. Yağlanmış tavaya dökelim kısık ateşte içi yarım saatten fazla pişirelim.
  7. İki yüzü kızardıktan sonra 4 e bölüp içininde pişmesini sağlayalım içi pişene kadar orta ara alt üst edelim afiyet olsun.

Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Protein Tabağı (Diyet Akşam Yemeği)
Kalburabastı
Annemin Ekşi Elmalı Keki
Diyet Limonlu Kek (Rafine Şekersiz)
Domates Çorbası (Kolay)
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Hdabla | © 2025 |