Tavada Pırasalı Kek

Tavada Pırasalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mısır unu (veya 7-8 yemek kaşığı un)
- Yarım kilo pırasa (sap kısımlarından kullanılabilir fakat kıymetlendirmek gayeli ben yeşil yaprak kısımları da kullanıyorum)
- 3 adet gezen tavuk yumurtası
- 1 su bardağı yoğurt (ben o an olmadığı için ayran kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Pulbiber (isteğe bağlı)
- Bir dilim kadar beyaz peynir
- Birkaç yemek kaşığı lor peyniri
Tavada Pırasalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pırasaları yıkayıp, ince ince dilimliyoruz. Gerekiyorsa pırasaları tekrar yıkıyoruz.
- Pırasaların üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Ben daha evvel temizleyip, ince ince keserek buzluğa koyduğum pırasaları kullandım. Ortalama küçük bir kase kullandım.
- Bir kapta yumurtayı çırpıp, üzerine yağ ve yoğurdu (veya ayranı) ek ediyoruz.
- Tuz ve baharatları da ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Yumurtalı karışıma pırasayı ve peynirleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Karışıma mısır unu ve kabartma tozunu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Yağlanmış tavaya döküyoruz.
- Kekimizi kısık ateşte önlü artlı olarak yarım saatten fazla pişiriyoruz.
- İki yüzü kızardıktan sonra 4 e bölüp içininde pişmesini sağlayarak içi pişene kadar orta ara alt üst edebilirsiniz. Ben bu evreyi atlayıp mikrodalgaya da koydum.
- Piştikten sonra üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavada Pırasalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









