Tavada Haşhaşlı Revani

Tavada Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Tavayı yağlamak için;

  • Tereyağı

Tavada Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; derin bir kaba yumurtayı şekeri alıp çırpalım.
  3. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  4. Diğer gereçleri de ekleyip karıştıralım.
  5. Tavayı yağlayalım.
  6. Tereyağında hazırladığımız hamuru tavaya dökelim.
  7. Kapağını kapatalım çok kısık ayarda keki üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  8. Bir tabağı yağlayalım ,tavayı zıt çevirelim pişmeyen kısmını da bi 5dk pişirip ocaktan alalım.
  9. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tavada Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cennet Hurmalı Sağlıklı Puding
Pankekli Meyve Salatası (8+ Ay)
Lokanta Usulü Lavaş Tarifi
Lavaş Ekmek
Limonlu Cheesecake
Sömelek Köfte
Hdabla | © 2024 |