Tava Böreği

Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200-250 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Sos için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böreğinizi yapacağınız tavayı tereyağı ile yağlayın. 1 adet yufkayı bütün ve kenarlarından taşacak biçimde yayın. Sos gereçlerini bir kasede karıştırın.
- Kalan 2 adet yufkayı el büyüklüğünde parçalayıp sosa batırıp tavaya sermeye başlayın.
- Yufkanın yarısını soslayıp yaydıktan sonra peyniri ve kaşar peynirini rendeleyip ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Peynirli harcı tavanın her yerine eşit olarak gelecek halde yayın.
- Kalan yufkayı sosa batırıp tavaya döşeyin. En son tava yerine yaydığınız yufkanın kenarlarını hafif katlar vererek kapatın. Kısık ateşte tavanın üzerini örterek ve sık sık denetim ederek pişirin
- . Alt kısım büsbütün kızardığında tavanın üzerine bir tepsi kapatıp böreğinizi tepsiye karşıt çevirip alın.
- Tavaya tekrar tereyağı sürüp böreği tepsiden yavaş yavaş kaydırarak pişmeyen kısım alta gelecek formda tekrar tavaya alın. Tekrar denetimli biçimde pişirmeye devam edin.
- Pişen böreği birinci pişen tarafı üste gelecek biçimde bir servis tabağına alın. Birinci sıcağı çıktıktan sonra üçgen dilimler keserek servis edin.
Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

