Tatlı Patatesli Graten
Tatlı Patatesli Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 adet tatlı patates ( bazen çok büyük oluyor 1 adette yetebilir)
- 2 adet patates
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 400 ml süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar
Tatlı Patatesli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlı patates ve patatesleri ince halka halinde dilimleyin .
- 10 dakika haşlayın, daha yumuşak olup fırın süresinide azaltıyor .
- Süzüp biraz soğuduğunda tuz ,karabiber karıştırın daha sonra dizin.
- Unu tereyağla güzelce un kokusunu gidene kadar kavurun.
- Süt ekleyip, tuz çay kaşığının ucuyla ekleip,karabiber ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin daima karıştırın.
- Dizdiğimiz patateslerin üzerine beşamel sos yayıp üzerine kaşar rendesi koyun.
- 190 derce fırında aşağı üst 30-35 dakikada pişiyor denetim edebilirsiniz.
Tatlı Patatesli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



