Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)

Tatar Böreği (El İmali Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
1 beze için (büyük beze);
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kepçe haşlanan sudan
- Yoğurt
Tatar Böreği (El Üretimi Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için uygun kaba un,tuz,yumurta ve suyumuzu alalım.
- Bu esnada unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak olmayan hamur elde edelim.
- Yaklaşık 10 dakika kesinlikle yoğuralım. (yoğurma süreci önemli).
- Bezemizi açıp vaktiniz varsa bez üzerinde 1 saat kurumayı bekleyin.Yoksada benim üzere açıp unlayıp istediğiniz boyutta kesin.
- Kaynayan tuzlu suyumuza kestiğimiz hamurları alıp haşlayalım.
- Haşladıktan sonra süzüp tabağımıza alalım.
- İster sarımsaklı ister sade yoğurtla servis edelim.
- Üzerinede ekstra sos yaptım.
- Sosu için kızgın yağda salçamızı kavuralım.
- Nane ve pulbiber koyalım
- Haşlanan suyumuzdanda ek edip bir kaç dk kaynatalım.
Ve üzerine dökelim.
Afiyet olsun🩵
Tatar Böreği (El İmali Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



