Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Mor reyhan

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Servis için (opsiyonel);

  • Yoğurt
  • Maydanoz

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar düzgün kayıp şeritler halinde ince ince keselim. Ve yağda kızartalım.
  2. Karıştırma kabına tüm materyalleri alıp düzgünce yoğuralım.
  3. Patlıcanların içine hazırlamış olduğumuz kıyma harcını ince bir katman halinde yayalım ve sıkıca saralım. (patlatmamaya itina gösterelim).
  4. Sarmış olduğumuz patlıcanları fırınlayacağımız tepsiye dizelim.
  5. Üzerine salça sosu gezdirelim.
  6. Üzerine ıslatmış olduğumuz yağlı kağıdı kaplayalım ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırına atalım.
  7. 25 dakika pişirdikten sonra üzerine açıp biraz kızarmasını sağlayalım. Ve afiyetle yiyelim.
  8. Yoğurt ile servis edilir maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Patlıcan Dolması
Kuru Fasülye (Ek Gıda Dönemi)
Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü)
Meyveli Jöle (Hazır Tatlı, Sunum Fikri)
İki Renkli Kurabiye
Nefis Yulaf Pizza (Diyet)
Hdabla | © 2025 |