Taş Kadayıf
Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı maya
- 1 çat kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1.5 su bardağı un
İç gereci için;
- Ceviz
Şerbet için;
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2 damla limon
Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su süt ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz. Daha sonra şeker tuz ekleyip karıştırıp, unu ekliyoruz çırpıyoruz, krep hamuru üzere bir hamur olacak ve mayalanmaya bırakıyoruz 1 saat kadar.
- Şerbet için; gereçleri tencere iye alıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 10 dk pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra mayalanan hamuru bir küçük kepçe yardımıyla tavaya minik olacak formda döküyoruz ve tek taraflı pişiriyoruz bu türlü yapılmasının sebebi ceviz koyduktan sonra birbirine yapıştırabilmek.
- Tek tarafını pişirdikten sonra tavandan alıp ortasına ceviz koyup yarım ay biçiminde kapatıyoruz. Daha sonra derin yağda artlı önlü kızartıyoruz.
- Kızaran hamurları şerbete atıp 3 4 dk bekletip çıkarıyoruz damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz şerbet ölçüsünü servise hazır. Afiyet olsun 🤗 Tanımların görüntülü paylaşımları için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz ☘️
Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















