Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 çat kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1.5 su bardağı un

İç gereci için;

  • Ceviz

Şerbet için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 damla limon

Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su süt ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz. Daha sonra şeker tuz ekleyip karıştırıp, unu ekliyoruz çırpıyoruz, krep hamuru üzere bir hamur olacak ve mayalanmaya bırakıyoruz 1 saat kadar.
  2. Şerbet için; gereçleri tencere iye alıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 10 dk pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra mayalanan hamuru bir küçük kepçe yardımıyla tavaya minik olacak formda döküyoruz ve tek taraflı pişiriyoruz bu türlü yapılmasının sebebi ceviz koyduktan sonra birbirine yapıştırabilmek.
  4. Tek tarafını pişirdikten sonra tavandan alıp ortasına ceviz koyup yarım ay biçiminde kapatıyoruz. Daha sonra derin yağda artlı önlü kızartıyoruz.
  5. Kızaran hamurları şerbete atıp 3 4 dk bekletip çıkarıyoruz damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz şerbet ölçüsünü servise hazır. Afiyet olsun 🤗 Tanımların görüntülü paylaşımları için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz ☘️

Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte
Beyaz Lahana Sarması
Yalancı Su Böreği
Salçalı Baharatlı Kıyır Kurabiye
Elmalı Tarte Tatin
Yoğurtlu Çorba
Hdabla | © 2025 |