Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı+ yarım çay bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 kaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 ,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
İçi için;
- Dövülmüş ceviz ve fındık
Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbeti için su ve şekeri uygun bir tencereye alalım kaynayınca üzerine limon suyu damlatıp 15 dakika kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra düzgünce soğuması için bir kenara ayıralım.
- Tatlının hamuru için; su ,süt ,şeker, tuz ve mayayı derince bir kaba alıp uygunca çırpalım üzerine irmik ve unu da ekleyip yarım saat dinlendirelim.
- Hamur dinlendikten sonra uygun bir tavaya hamuru kepçeyle dökelim ve yuvarlak form verelim şayet kalın sevmiyorsanız kaşık ile yayıp inceltebilirsiniz. Hamur göz göz olunca ocaktan alıp pak bir bezin üzerine yerleştiriyoruz. Hepsini yaptıktan sonra içerisine çokça iç harçtan koyup sıkıca kapatıyoruz.
- Kızartmak için; tencereye bol yağ koyup düzgünce kızdırın sonra tek tek taş kadayıfları güzelce kızarana kadar kızartın.
- Kızardıktan sonra çabucak soğuk şerbetin içine katalım. Bir kaç dakika şerbetini uygunca çekince servis tabağına alalım. Afiyet olsun🩵🥰.
Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



