Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hamur için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya (1tatlı kaşığı)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 u bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İçine;
- 1su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın karıştırılır
Üzerine;
- Toz fıstık
Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alalım karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım kaynamaya başlayınca limonu ek edelim kısık ateşe 15-20dk kaynatalım,ocaktan alıp soğutalım daha sonra buzdolabına uygunca soğuması için kaldıralım.
- Hamur için derin bir kaba süt, maya, şeker, su,ve tuzu alıp karıştıralım akabinde un ve irmiği ekleyelim karıştırarak sıvı bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatalım yarım saat hamuru dinlendirelim.
- Ocağa krep tavanına alalım güzelce ısıtalım.
- Dinlenen hamuru tekrar bir karıştıralım kepçe yardımıyla hamurdan yeterlice ısınmış teflon tavaya küçük yuvarlaklar olacak halde dökelim bir iki dk içinde alt tarafı hafif kızaracak ve hamurun üst yüzeyi nemini kaybedecek, dikkatli bir formda spatula yardımıyla kenarlardan kaldırarak hamurları pak bir bezin üzerine aralıklı koyarak alalım.
- Tümünü pişirdikten sonra;Hamurların içine bir tatlı kaşığı tarçınlı ceviz koyalım kenarlarını parmak uçlarımızla sıkarak kapatalım.
- Tümünü hazırladıktan sonra; Kızartmak için başka bir tavaya bol sıvı yağ koyalım güzelce kızdıralım.
- Bu ortada buzdolabında yeterlice soğuyan şerbetimizi geniş bir kapta yanımıza alalım.
- Hazırladığımız hamurları gerili önü nar üzere kızartalım.
- Kızarmış hamurları soğuk şerbetin içine daldıralım 1-2 dk. Sonra delikli kevgir yardımıyla alalım üst üste koymayalım ki yumuşama olmasın.
Nefis taş kadayıflarımız hazır.Afiyet olsun 🙋♀️🍽.
Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












